Even voorstellen

Fanny Schouten

Ik ben Fanny Schouten, 27 jaar oud. In juli 2013 heb ik na een ‘vreetvakantie’ ervoor gekozen om het roer drastisch om te gooien en gezonder te gaan leven. Ik had zoveel gegeten dat ik bijna geen zin meer had om te eten, waardoor ik me – naast mijn lichte overgewicht – zwaar ongelukkig voelde.

Geïnspireerd door de Voedselzandloper ben ik begonnen met het grotendeels schrappen van granen, aardappels, melk, rood vlees en geraffineerde suikers. Ik ben hierdoor in 2013 in een jaar tijd ongeveer 15 kilo afgevallen. Doordat ik al weinig vlees en/of vis at en het zien van documentaires over het eten van vlees, was het overstappen naar plantaardig voedsel voor mij een logische keuze. Ik eet ongeveer voor 95% veganistisch, vooral niet-vegan zoetigheden kan ik niet altijd weerstaan als ik ergens anders ben.

Naast mijn passie voor eten en koken, ben ik graag bezig met foodfotografie, luister ik graag naar allerlei soorten muziek en ben ik gek op Netflix. Verder sport ik ook regelmatig in mijn vrije tijd, gemiddeld 2-3 keer per week. En dat terwijl ik vroeger een grote hekel had aan alle vormen van sport. Ik doe op dit moment alleen aan krachttraining.

Ik geloof niet in diëten, maar in het creëren van een gezonde levenswijze.