Fanny Schouten

Mijn leven met autisme

Iedereen kent de opmerkingen als ‘Haha, wat een autist ben jij zeg!’ tegenwoordig wel. Ook ik doe hier regelmatig aan mee, want iedereen lijkt toch wel een beetje een autist te zijn. Bij mij kloppen die opmerkingen ook daadwerkelijk – bij mij is namelijk autisme (Asperger) gediagnosticeerd. Heel mijn leven heb ik het gevoel gehad anders te zijn dan ‘de rest’ en in 2011 was ik dan ook opgelucht toen ik de diagnose kreeg.

Meer lezenMijn leven met autisme

Sticky date

Recept: Sticky date

De sticky date pudding is voor Nederlanders niet zo’n heel bekend fenomeen. Deze cake komt oorspronkelijk uit Engeland en wordt vaak geserveerd met een warme karamelsaus. Mijn recept voor deze vegan sticky date is al meer dan lekker genoeg zonder een sausje. Doordat er zoveel dadels inzitten, zal er veel smaak zitten aan dit gerechtje. Serveer je deze cake (lauw)warm als dessert? Dan zijn een bolletje vanille-ijs en een toef slagroom zeker een aanrader.

Meer lezenRecept: Sticky date

Gastblog: Mijn weg naar een plantaardig voedingspatroon

Voor mijn eerste gastblog heb ik net-afgestuurde diëtiste Jelske gevraagd. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in de effecten van voeding bij ziektes en kwalen – waar zij niet alleen heel veel kennis over heeft, maar (helaas) ook ervaringsdeskundige is. Jelske vertelt over haar weg naar een plantaardig voedingspatroon.

Meer lezenGastblog: Mijn weg naar een plantaardig voedingspatroon

Kaneel-appel uit de oven

Recept: Kaneel-appels uit de oven

Ik hou van Kerst!  Stiekem brulde ik weken geleden al mee met ‘Why couldn’t it be Christmas’, mijn favoriete Kerstnummer aller tijden (sorry not sorry 😉 ). Met dit nummer in gedachten maakte ik dit heerlijke gerecht: kaneel-appels uit de oven. Naast dat het simpel is om te maken, is het ook erg lekker – en daarom een grote winnaar. Dus zoek je nog een dessert voor je Kerstdiner waarvan je niet in de stress raakt? Zoek dan niet verder.

Meer lezenRecept: Kaneel-appels uit de oven

Vegan steak met krieltjes & groentes

Recept: Vega-steak met krieltjes & groentes

Met Kerst staat er meestal een braadstuk of ander groot stuk vlees op tafel – aangezien ik daar altijd erg van hield, ga ik lekker voor de vega-versie. Ik liet me inspireren door Vivera’s ‘biefstukc’, die je gewoon bij de Albert Heijn kunt vinden, en serveerde deze met heerlijke ovenkrieltjes en groentes. Fun fact: de krieltjes met zeezout en rozemarijn zijn echt een klassieker bij ons in de familie.

Meer lezenRecept: Vega-steak met krieltjes & groentes

BLT-sandwich met tofu

Recept: BLT-sandwich met tofu

Misschien heb je weleens van een BLT-sandwich gehoord, aangezien deze combinatie de laatste jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. Voor diegenen die het niet kennen: BLT staat voor Bacon, Lettuce & Tomato, oftewel een boterham met bacon, sla, tomaat. Daarnaast zit er ook altijd mayonaise op de sandwich. Ik verving het vlees door tofu, voegde avocado toe en maakte een heerlijke eigen plantaardige versie van dit gerechtje. Het recept voor de BLT-sandwich met tofu is geboren, ik ben in ieder geval fan! 🙂

Meer lezenRecept: BLT-sandwich met tofu

Varkens - Genneper Hoeve

Vlees eten is óók een keuze

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik omga met het feit dan ik flexi-vegan eet en andere mensen vlees. Dat blijkt altijd een gevoelige vraag met gevoelige antwoorden, ook voor mijzelf. Wanneer je plantaardig gaat eten moet je je vaak ‘verantwoorden’ aan vleeseters, want je krijgt er altijd vragen over. Met dit artikel wil ik je duidelijk maken dat vlees eten ook een keuze is die je zou moeten kunnen verantwoorden.

Meer lezenVlees eten is óók een keuze