Varkens - Genneper Hoeve

Vlees eten is óók een keuze

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik omga met het feit dan ik flexi-vegan eet en andere mensen vlees. Dat blijkt altijd een gevoelige vraag met gevoelige antwoorden, ook voor mijzelf. Wanneer je plantaardig gaat eten moet je je vaak ‘verantwoorden’ aan vleeseters, want je krijgt er altijd vragen over. Met dit artikel wil ik je duidelijk maken dat vlees eten ook een keuze is die je zou moeten kunnen verantwoorden.

Meer lezenVlees eten is óók een keuze

Ekoplaza via Too Good To Go

Stop voedselverspilling met Too Good To Go

Wist je dat we in Nederland gemiddeld tussen de 107 en 152 kilo eten per persoon per jaar verspillen? Voedsel die zo de vuilnisbak in verdwijnt om wat voor reden dan ook? Daar moeten we natuurlijk iets aan doen met z’n allen, aangezien het allereerst gewoon doodzonde is én omdat er zoveel mensen zijn op deze wereld zonder eten. Too Good To Go is in 2016 opgericht en wil voedselverspilling tegengaan op een hele leuke manier, dat moest even getest worden.

Meer lezenStop voedselverspilling met Too Good To Go

Fanny - Karpendonkse Plas

Belangrijke lessen bij overspannenheid

Ik schreef een tijdje terug al een blog over hoe ik overspannen ben geworden. Ik was blij verrast door hoe goed deze blog gelezen werd en heb daarbij zo’n mooie reacties gekregen van volgers, dus dank je wel daarvoor! Naast dat ziek worden voor negatieve dingen in mijn leven heeft gezorgd, heeft het met ook veel gebracht. Nog steeds leer ik elke dag bij over mijn sterktes en struikelblokken, om die reden zie ik het overspannen worden ook niet puur als iets slechts dat me is overkomen.

Meer lezenBelangrijke lessen bij overspannenheid

Vegan fastfood

11x mijn favoriete vegan fastfood

Er is nog vaak het idee dat je wel gezond moet eten als je vega(n) eet, maar dat hoeft helemaal niet. Je hebt tegenwoordig zoveel opties: de vleesvervangers, ijsjes en andere lekkere dingen schieten alles paddenstoelen uit de grond. In deze blog mijn favoriete opties voor ‘vegan fastfood’, want iedereen heeft weleens behoefte aan een lekkere hamburger of pizza toch?!

Meer lezen11x mijn favoriete vegan fastfood

Pindakaas-granola

Recept: Verse granola met pindakaas

Ben jij ook ook zo gek op yoghurt met cruesli of muesli ‘s ochtends? Naast dat het lekker is, heb je zo’n onbijtje natuurlijk ook in een oogwenk gemaakt. Ik kan je vertellen dat deze verse granola met pindakaas nog veel lekkerder zal zijn dan een zelfgekochte variant. Om het allemaal nóg iets leuker te maken kan je eindeloos variëren met ingrediënten, voeg bijvoorbeeld na het bakken nog wat rozijnen en kokossnippers toe aan je granola.

Meer lezenRecept: Verse granola met pindakaas

Spaanse Tapas vegan-stijl

Recepten: Vegan tapas in Spaanse stijl

Op mijn vakantie naar het Spaanse Mallorca heb ik veel bij tapas-restaurants gegeten, waar ze de lekkerste tapas hadden die ik ooit heb gegeten. Ik heb thuis een poging gewaagd tot het maken van vegan tapas in Spaanse stijl en die waren prima gelukt. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan een tafel vol met kleine gerechtjes? Alle gerechten heb ik natuurlijk een beetje in een eigen jasje gestoken.

Meer lezenRecepten: Vegan tapas in Spaanse stijl

Cake met wortel en appel

Recept: Boterzachte cake met appel & wortel

Het is weer het appelplukseizoen! Samen met mamma en oma gingen we dan ook naar de Philips Fruittuin, wat wel een beetje een jaarlijkse traditie begint te worden. Met tassen vol zelfgeplukte appels én peren gingen we naar huis, waar natuurlijk heerlijke dingen mee gemaakt zouden worden: appelmoes, apple crumble, appeltaart en deze heerlijke boterzachte cake met appel & wortel. Voor 1,25 euro per kilo mag je zoveel appels en peren plukken als je wilt. Dit jaar kan je op drie zaterdagen in september langs komen. Wanneer je er bent kan je meteen een pannenkoek eten in Pannenkoekenhuis De Proeftuin en langs de winkel waar je allerlei boerenproducten (lees: groentes, fruit, brood, et cetera) kunt kopen.

Meer lezenRecept: Boterzachte cake met appel & wortel