Recept: Bananenbrood met frisse appel

Aangezien afwisseling af en toe gewoon erg fijn is: een lekkere variatie op het standaard bananenbrood met frisse appels. Als kersverse foodreporter van La Place is deze blog is nu ook op www.laplace.com te zien.

 

Portie:

1 brood

 

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 200 millititer plantaardige melk
  • 1 cup havermout
  • 1 cup volkoren speltmeel
  • 2 appels
  • 4 dadels
  • 1 flinke eetlepel en en 1 theelepel appelstroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Appels en dadels in stukjes snijden. In een koekenpan 1/3 van de appel even aanbakken met een beetje boter, de dadels en theelepel appelstroop. Zet dit apart.
  3. De bananen, havermout, speltmeel, melk, bakpoeder & eetlepel appelstroop mixen in de keukenmachine.
  4. Rest van de (ongebakken) appelblokjes door het beslag heen spatelen. Het appeldadelmengsel over de bovenkant verdelen.
  5. In een ingevette cakevorm het bananenbrood in ongeveer 40 minuten bakken. Enjoy!

3 gedachten over “Recept: Bananenbrood met frisse appel”

  1. Het appel-bananenbrood ziet er heerlijk uit en ik wil deze dan ook gaan maken. Ik heb alleen nog even een vraag over de verhoudingen. Wat verstaan jullie precies onder een cup? Kan ik dat bijvoorbeeld vergelijken met een koffiekopje vol? Of zouden jullie mij het aantal gram havermout en speltmeel kunnen vertellen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie