Recept: Bananenbrood met frisse appel

Aangezien afwisseling af en toe gewoon erg fijn is: een lekkere variatie op het standaard bananenbrood met frisse appels. Als kersverse foodreporter van La Place is deze blog is nu ook op www.laplace.com te zien.

 

Portie:

1 brood

 

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 200 millititer plantaardige melk
  • 1 cup havermout
  • 1 cup volkoren speltmeel
  • 2 appels
  • 4 dadels
  • 1 flinke eetlepel en en 1 theelepel appelstroop
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

 

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Appels en dadels in stukjes snijden. In een koekenpan 1/3 van de appel even aanbakken met een beetje boter, de dadels en theelepel appelstroop. Zet dit apart.
  3. De bananen, havermout, speltmeel, melk, bakpoeder & eetlepel appelstroop mixen in de keukenmachine.
  4. Rest van de (ongebakken) appelblokjes door het beslag heen spatelen. Het appeldadelmengsel over de bovenkant verdelen.
  5. In een ingevette cakevorm het bananenbrood in ongeveer 40 minuten bakken. Enjoy!